Kyokushin

Cel mai puternic Karate

Karate Kyokushin, este un sistem de lupta Knockdown – Full Contact. Competitiile se desfasoara dupa un sistem de lupta full contact, in care luptatorii fara protectii, isi pot folosi forta 100%, fiind interzise tehnicile letale. Victoria poate fi desemnata prin KO (knockout) sau la puncte.

Putem aminti numerosi luptatori celebrii din K1, practicanti de Karate Knockdown: Andy Hug, Globe Feitosa, Francesco Fhilo, Semmy Schilt, Nicholas Pettas, Michael Jai White etc. Acest sport este practicat de asemenea de catre actori celebrii precum Dolph Lundgren,  Sean Connery etc.

Dorinta lui Sosai Oyama de a atinge mereu noi tinte pentru a-si demonstra ca este cel mai dur si mai puternic a dus la infiintarea celui mai dur si mai consistent stil de Karate.

Sosai Mas. Oyama si-a deschis prima sala in 1953; incepand cu 1955 si-a numit stilul Oyama Ryu. In 1957, in ciuda antrenamentului dur totusi avea 700 de membri.

In 1964 schimba numele din Oyama Ryu in Kyokushikai (tradus “ultima intalnire cu adevarul suprem”).

In 1965 Steve Arneil, studentul si fiul adoptiv al lui Sosai Oyama, devine primul om din lume dupa Sosai, care reuseste celebrul test de 100 kumite (lupte) dupa care ajunge in Marea Britanie pentru a raspandi Karate Kyokushin si in Europa fiind pentru urmatorii zeci de ani presedintele EKO (European Karate Organisation)

In 1990 scoala lui Sosai Oyama numara 12 mil. de membri.

In anii ’80 Karate Kyokushin a ajuns si in Romania, Sibiul fiind printre centrele importante din tara. In Sibiu, fenomenul Karate Kyokushin a luat o amploare foarte mare, orasul nostru avand un rol foarte important in dezvoltarea Kyokushin-ului romanesc. Astazi ne putem mandri cu numerosi antrenori si sportivi din Sibiu, de o valoare internationala in lumea Karate-ului Kyokushin!