IFK – INTERNATIONAL FEDERATION of KARATE

ifk-logo

IFK (Kyokushin) a fost format în 1992 de către Hanshi Steve Arneil (10 Dan) pentru:

– a promova la un nivelul internațional de predare, practici și informații cu privire la Kyokushin karate;
– a institui un sistem unificat de kihon, kata și categoriile în cadrul organizațiilor naționale;
– a oferi o identitate internațională a organizațiilor naționale;
– crearea unui centru, pentru eliberarea certificatelor de grad Yudansha  (centura neagra ) recunoscute  Internațional și în furnizarea de celor de mai sus, sa continue si să mențină propria independența nationala a țărilor, ideologia și filozofia.

about-ifk-photo-2[1] about-ifk-photo-1[1]

Dacă a existat un scop pentru Hanshi Arneil, acela a fost prin dorinta sa, ca IFK sa fie consecvent. Mas Sosai Oyama i-a spus lui, ca singura cale pentru ca o organizație internațională sa poata fi unificata, este prin reglementarea, uniformizarea practicilor și a învățăturilor de kata si kihon din diferitele organizații naționale prin care toate Dojo – urile Kyokushin karate, din orice țară să efectueze tehnici și kata in aceeași manieră.

În acest scop, Hanshi Arneil a dezvoltat o programă sistematică de examinare pentru IFK și a publicat o carte de neprețuit  de Kata Kyokushin pentru a permite individului să depună eforturi pentru același nivel de excelență.

IFK Romania                 www.ifk-kyokushin.ro

Romania a devenit tara membra a IFK (International Federation of Karate) in anul 2013, prin afilierea  Clubului Sportiv HIRSCH, in urma participarii lui Shihan Christian Hirsch la un stagiu in Ungaria unde a avut sansa sa se intalneasca si sa se antreneze cu presedintele fondator IFK, Hanshi Steve Arneil 10 Dan, devenit o legenda in Kyokushin prin activitatea sa,  fiind primul elev al lui Sosai Oyama care a reusit cu succes celebrul test de 100 de kumite in anul 1965.

Foarte impresionat de Hanshi si de numeroasesle informatii obtinute despre IFK, la finalul stagiului, Shihan Cristian Hirsch,  a luat decizia de a afilia Clubul Sportiv Hirsch  devenind reprezentant al IFK ROMANIA si fondator al Federatiei de Karate Knockdown.

Dupa demersurile de afiliere facute catre IFK, in toamna anului 2013 la Camiponatul Mondial de Karate Kyokushin KWU din Sofia – Bulgaria, Romania primeste certificatul  Country Titled  IFK Romania.

IFK ROMANIA – Federatia de Karate Knockdown este o federatie deschisa si care ofera cluburilor membre libertatea de administrare, de organizare a stagilor, a examenelor, a competitilor si participarea la evenimente in cadrul IFK precum si in alte organizatii de Karate, cu respectarea regulamentului si a prioritatii pentru IFK.