Istoric Hirsch Dojo

2018  – >>     20 YEARS ANNIVERSARY!

 

Pe cand eram elev in liceu, am inceput antrenamentele de Karate Kyokushin in Sibiu, impreuna cu doi colegi si foarte buni prieteni. Am realizat cateva demonstratii in cadrul balurilor organizate in licee si ne antrenam in Parcul Subarini din Sibiu indiferent de vreme. Imi aduc aminte ca erau ploi torentiale iar noi alergam in Gi-uri prin parc iar oamenii adapostiti pe la terase, ne urmareau si probabil isi spuneau ca suntem nebuni. Unde erau mocirlele mai mari si baltile mai adanci, ne aruncam si faceam flotari dupa care executam combinatii de kumite, tehnici de picioare si Tensho Kata. Iarna alergam (cateodata desculti) in diagonala pentilor din parc si din cand in cand alunecam, cadeam si ne rostogoleam pana jos. Incercam sa exersam kata prin zapada si pe gheata formata.

Acest parc a constituit pentru noi un dojo fara pereti pe care atunci cand ii calcam ” pragul ” il salutam respectuos: OSU!

Aceste antrenamente incomode si totodata placute, ne-au facut sa ne dam seama ca ne lipseste totusi o sala, in care tehnica si kata puteau fi exersate mai corect, cu acuratete si mai cu atentie.

Astfel, in 1998 am lamurit conducerea liceului nostru, sa ne lase in sala de sport si asa a luat fiinta primul Dojo pe care l-am numit initial GARYU (dupa numele de kata creat de Sosai Oyama) si care avea la un moment dat 70 de elevi.

In cadrul clubului, am organizat competitii si stagii la nivel local, national si internatonal iar ca rezultate competitionale am avut clasificari ale elevilor pe podiumul Campionatelor Nationale si Internationale de Karate Kyokushin.

In perioada 27-28.05.2017, clubul nostru a organizat pentru prima data in Romania, Campionatului Mondial de Karate kyokushin, unde s-au inscris 41 de tari!

http://ifkworldtournament2017.ro/